TONNIKALATÄYTTEISET KESÄKURPITSAT




Helppo ja hieman erikoinen arkiruoka! 
Tällä kertaa, kesäkurpitsat täytetään tonnikalalla, ricottajuustolla ja kuorrutetaan Gouda-juustolla.
Annos on hyvin ruokaisia mutta ei todellakaan raskas! Sopii mainiosti kesään! :)



4 kpl isoa kesäkurpitsaa
2 prk säilyke tonnikalaa öljyssä
250g ricottajuustoa
1 kananmuna
100g Gouda-juustoa raastettuna
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Hieman korppujauhoja
Suolaa
Mustapippuria rouhittuna

4 annosta: 

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa kahti pitkulaisittain.
Kaiva lusikalla täytteet pois keskeltä ja siirrä ne vispilään.
Ripottele päälle suolaa ja sekoita vähän. Anna levätä 10 min. Näin menettävät ylimääräiset nesteet.
Purista vielä käsillä kesäkurpitsasta loput nesteet pois ja siirrä kulhoon.

Valuta ricotasta ja tonnikalasta nesteet kunnolla pois.

Lisää tonnikala, kananmuna, ricottajuusto, persilja, suola ja pippuri samaan kulhoon jossa kesäkurpitsa.

Sekoita kaikki kunnolla kunnes kaikesta muodostuu tasainen tahna.

Peitä uunipelti leivinpaperilla.

Aseta kesäkurpitsa"veneet" vierekkäin pellin päälle ja täytä reilusti tonnikalatäytteellä .

Ripottele jokaisen päälle vähän korppujauhoja ja juustoraastetta.



Paista uunissa 200 astetta noin 30 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä ja juusto päältä hyvin ruskettunut!



Nauti heti lämpöisenä!