NOPEA KANAKEITTO


Joskus tekee mieli keittoa mutta arkikiireissä aika ei oikein riitä, sillä itse tykkään että porisevat ja maustuvat todella pitkään. Nyt kuitenkin himoitsin oikein lämmintä kanakeittoa niin päätin kokeilla semmoista pikaversioo, käyttämällä kiehuvaa vettä ja kovaa lämpöä. Käytin tähän kanaa, pakaste wok-sekoitusta jossa versoja, sieniä, porkkanaa ja muuta, papuja, kermaa ja paljon mausteita. 
Lopputulos oli lempeä mutta hyvin mausteinen keitto joka osottautui todella herkulliselta! :) Aikaa meni yhteensä noin 20 minuuttia! :)



400g kananrintaa suikaleina
100 g vermicelli nuudeleita
1 sipuli
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl keltaista currya
1/2 tl cayennepippuria
1 l kiehuvaa vettä
2 dl ruokakermaa
1 tlk kidney-papuja suolaliemessä
100g wok-aasialainen vihannessekoitus (pakaste) esim Lidlistä
Tuoretta korianteria
Öljyä
Suolaa
Pippuria

4 annosta: 

Pilko sipuli pieneksi paloiksi ja siirrä isoon kattilaan öljyn kanssa.
Lisää mausteet ja lämmitä öljy niin että mausteet ja sipuli vähän ritisee.
Paista pieni hetki mutta varoo ettei maustet palaa pohjaan.

Lisää kanasuikaleet ja paista pari minuuttia.

Lisää pakastekasvikset ja pavut.

Sekoita ja paista vielä minuutin verran kannen alla.

Sekoita taas ja lisää kiehuva vesi, suola ja pippuri.

Anna kiehua noin 10 min kovalla lämmöllä.

Lisää kerma ja anna kiehua vielä 5 minuuttia.

Maista liemi ja lisää tarvittaessa lisää mausteita ja anna kiehua vielä muutaman minuutin.

Lisää nuudelit ja keitä ne kypsäksi.

Lisää tuore korianteri ja sekoita.

Tarjoile keitto isoissa kulhoissa.

Ripottele päälle paljon tuoretta korianteria ja halutaessa pikkaisen chilirouhetta! :)