POPPARIKANA


Etsin aina uusia makuja arkeen. Helppoja ja maistuvia reseptejä. Näin tv:ssä joskus kokin valmistavan poppareista puuroa ja jostain syystä välähti mieleen "tuoreet popparit toimisi varmasti tosi hyvin kanan kuorrutteeksi"! Eikuin kokeilemaan! Lopputulos oli rapea ja aivan popparin makuinen mausteinen kana! Valmistuu ihan 15 minuutissa ja on herkkua suulle ja silmille! Lisukkeena tulinen jogurttikastike! 
Kokeile heti! :)




Popparikana:

800g ohuita kananrintafileitä
1 dl korppujauhoja
1 pussi popcorneja (mielummin mikropoppareita)
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
Tuoretta hienonnettua persiljaa
Tuoretta hienonnettua ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
-
1 kananmuna
Jauhoja
Öljyä paistamiseen

Tulinen ruohosipuli jogurttikastike:

2 dl maustamatonta jogurttia
1 valkosipulikynsi
1 tl cayennepippuria
Tuoretta persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta :

Murenna kulhoon käsin oikein pieneksi paloiksi tuoreet popparit.
Lisää poppareihin korppujauho, mausteet ja yrtit.
Sekoita kunnolla.



Leikka tarvittaessa ohuemmaksi kananrintafileet.
Pyöritä jauhoissa.
Vatkaa kananmuna ja kasta siihen kanafileet oikein huolella.
Pyöritä sitten kana poppariseokseen niin että varmasti kaikki jää kiinni jokapuolelta.


Laita pannuun noin 1 cm öljyä ja lämmitä hetken.

Paista popparikana kunnes liha on kypsä ja kuorrutus kauniin värinen ja rapea.
Muutama minuutti per puoli riittää.



Jos tahdot jogurttikastiketta mukaan kananattaa valmistaa ennenkuin alotat kokkaa kanaa.



Sekoita vaan kaikki aineet keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan noin 15min. Sillä aikaa kana valmistuu jo :)

Nauti salaatin, vihanneksien ja jogurttikastikkeen kanssa!



Kommentit