KANAMUREKE




Nyt on murekkeella makua! :) Upea kanamureke on kananjauhelihasta valmistettu ja kääritty speck:iin, eli Alpeista tuttu savustettu ilmakuivattu kinkkuun.
Tuoksua antaa kaiken lisäksi salvia  ja persilja.
Kuori on rapea ja sisusta oikein pehmeä ja mielyttävän makuinen.
Annos sopii täydellisesti juhlapöytään kuten arkipöytään.

4 viipaletta paahtoleipää
1/2 dl maitoa
100 g speckiä
1 kananmuna
3 rkl parmesaania
Salviaa
Persiljaa
Mustapippuria
Suolaa

4 annosta:

Sekoita paahleipä maitoon ja vaivaa kunnolla käsin.
Lisää jauheliha ja sekoita kaikki oikein kunnolla puristamalla.
Lisää parmesaani, kananmuna, mausteet ja yrtit.
Sekoita kunnolla ja muotoile hyvin tiivisti ison lihapulla.
Anna lihapullalle murekkeen muodon.
Kääri mureke speckiin hyvin tiivisti.
Kananjauheliha on hyvin pehmeää ja märkää joten pitää painaa kunnolla käsillä kun sen kanssa kokkailee.
Laita mureke paistopussiin.
Sulje pussi ja tee pieni reikä yläpuolelle, niin että höyry pääsee karkuun.
Paista uunissa reilu tunti 180 astetta.
Leikkaa paistopussi auki ja laita uuniin vielä 30 min niin että speck pinta muuttuu ihanan rapeaksi.
Anna lepää hetken ja tarjoile siivuina hyvin lämpimänä!
Nam!





Kommentit